Drlik noční Přibyslav

RVYTO!2024 (aneb Roller VYsočina TOur) je seriál několika závodů konaných na odlišných ale zároveň atraktivních místech Vysočiny, jednotlivé závody/etapy jsou pořádány různými pořadateli. Trasy jednotlivých etap jsou vybrány s ohledem na kvalitu asfaltu, zajímavý profil bez prudkých klesání a pokud možno s minimem dopravního provozu. Jsou vypsány kategorie kolečkové lyže klasika, kolečkové lyže bruslení, inline brusle, koloběžky. Průběžné výsledky a pravidla hodnocení seriálu naleznete na www.rvyto.cz.

Termín: sobota 10. srpna 2024, akce se bude konat za každého počasí, sledujte však aktuální informace na výše uvedené webové stránce. 

Závod Drlik noční Přibyslav je také součástí největšího tuzemského seriálu závodů na kolečkových lyžích SKIROLL CUP 2024 - EDS Skiroll Classics

Děkujeme městu Přibyslav za umožnění této sportovní akce a podporu při její organizaci.

Kategorie: kolečkové lyže KLASIKA 35 km (v této etapě se započítává do celkového hodnocení seriálu RVYTO i seriálu EDS Skiroll Classic, viz pravidla EDS), kolečkové lyže KLASIKA 17,5 km (POUZE pro ročník 2006 a mladší), kolečkové brusle 35 km, koloběžky 35 km 

Typ závodu: vytrvalostní závod s hromadným startem na 17,5 či 35 km. V případě velkého množství účastníků může být zaveden start po „vlnách“ dle kategorií. 

Přihlášky: do 4. 8. 2024 (včetně) v přihlašovacím formuláři . Startovné uhraďte na bankovní účet: 175 401 711/0300, do zprávy pro příjemce uveďte „RVYTO – vaše jméno a příjmení“ (částka musí být připsána na tento účet nejpozději 5. 8.2024, v opačném případě je přihláška neplatná a závodník uhradí na místě 350 Kč).

Startovné: 250 Kč (350 Kč po termínu přihlášek či na místě)

Prezentace: 19:00 – 20:00, u cyklostezky v Přibyslavi  – (loc: 49.5691597N, 15.7520450E, https://mapy.cz/s/getepozose  ) u pořadatelského stanu

Start a Cíl: v místě prezentace, hromadně v 20:30, v případě většího množství závodníků po vlnách dle kategorií

Trasa: 

Závod se jede obrátkově na cyklostezce Přibyslav - Sázava se startem a cílem v Přibyslavi a obrátkou v Sázavě (8,6 km). Na cyklostezce tedy bude obousměrný pohyb závodníků. Na trase nejsou žádné nebezpečné či nepřehledné úseky, nicméně mostky jsou dřevěné a je potřeba je projíždět se zvýšenou opatrností. Použití holí je na dřevěných mostcích zcela zakázáno (hrozí zaklínění či zlomení i poškození mostku). 

  • Závod na 17,5 km (trasa Přibyslav-Sázava-Přibyslav),  
  • Závod na 35 km (2x17,5 km, Přibyslav-Sázava-Přibyslav-Sázava-Přibyslav), mapa trasy

Kvalita povrchu dle Lisonova schématu: asfalt 5, dřevěné mostky 1 (5 = nejlepší kvalita asfaltu)

 

Občerstvení: Pořadatelé zajišťují nápoj v polovině trati na obrátce (voda) a dále lehké občerstvení v cíli.

Ustanovení:

  • Všichni účastníci jsou povinni se řídit těmito pokyny i dalšími instrukcemi pořadatelů.
  • Zákaz používání holí na dřevěných mostcích.
  • Povinné vybavení – ochranná přilba, čelovka (či světlo u koloběžek).
  • Doporučené vybavení – loketní a kolenní chrániče, brýle.
  • Všichni přihlášení startují na vlastní nebezpečí, včetně posouzení připravenosti na jízdu. Všichni startující jsou účastníky dopravního provozu (mimo první etapy). Pořadatel nehradí škody na zdraví a majetku, které vzniknou účastníkům v souvislosti s účastí na akci.
  • Závodníci obdrží na absolvování závodu startovní číslo, to po dojezdu závodu ihned vracejí. Ztráta či poškození startovního čísla je zpoplatněna částkou 300 Kč (výrobní cena nového čísla), požadavky na XL číslo uveďte v přihlášce (startovní čísla jsou pružná z lycry velikost cca M/L a odpovídají FIS standardu, většina závodníků je oblékne bez problému).
  • Start v kategorii kolečkové lyže - KLASIKA je povolen pouze na kolečkových lyžích určených pro klasický styl jízdy lyže s antireverzním mechanismem (se zarážkou) od libovolného výrobce. Povolena jsou pouze černá gumová kolečka typu 2 či 3 (M či S) o průměru 8 cm a níže. Start v kategorii kolečkové lyže - SKATE je povolen pouze na kolečkových lyžích od libovolného výrobce osazenými černými gumovými kolečky typu 2 či 3 (M či S) o průměru max 10 cm.
  • Účast na závodě je možná i na "terénních" kolečkových lyžích/bruslích typu SKIKE/TRAILSKATE a podobných alternativ zcela bez omezení typu koleček, tuto skutečnost zaneste do poznámky přihlášky či na prezentaci.

Vyhlášení vítězů:  Proběhne v místě startu/cíle po dojetí posledního závodníka. 

Pozn.: Vzhledem k tomu, že účastníci startují na vybavení různých výrobců, nelze brát dosažené výsledky zcela vážně, předním cílem akce je kvalitní trénink ;-).

Pořadatel: Sun sport a SKI team VYSOČINA

Kontakt: Michal Vank – vank.michal@sunsport.cz, tel.: +420 725 701 214, 

Partneři závodu:

Posted in: Kalendář závodů

Related posts